۱۳۹۳ آذر ۵, چهارشنبه

طبخ برنج






برنج معمولا به دو صورت صافی و دمی پخته میشود .

به روش صافی :


برای پخت یک قابلمه مناسب با مقدار برنج نم کرده را تا نیمه آب کرده و روی حرارت میگذاریم . وقتی آب جوش آمد کمی از آب برنج خیس شده را دور ریخته و برنج را بامقدار کمی از آب خیس شده داخل قابلمه در حال جوش میریزیم .



بهتر اینست که شعله زیاد باشد تا دوباره سریع بجوش آید . حدود 6 تا 8 دقیقه بسته به نوع برنج کافیست تا برای صاف کردن آماده بشود . برای اینکه برنج ما بهتر شود در زمان جوش خوردن برنج به نکاتی توجه کنید : برای سفید شدن برنج میتوانید داخل آن 2 قاشق ماست ریخته و کف حاصل را سریع با کفگیر بگیرید .




برای وا نرفتن برنج 3 قاشق آبلیمو داخل آن بریزید . برای بهتر قد کشیدن برنج به آن شوک دهید بدین ترتیب که لحظه های آخر قبل از صاف کردن یک لیوان آب سرد را روی آن بریزید . برنج زمانی آماده صاف کردن است که مقدار کمی وسط آن احساس سفتی داشته باشد . بعد از اینکه برنج را صاف کردید اگر مقداری شور بود میتوانید کمی آب گرم روی آبکش بریزید .



حالا قابلمه را شسته و کف آن روغن ریخته و سیب زمینی پوست گرفته و حلقه شده یا نان و یا......را کف دیگ گذاشته و برنج آبکش شده را داخل آن بریزید .مقدار یک سوم لیوان آب و مقداری روغن روی آن ریخته ، برنج را از اطراف به طرف وسط جمع کرده و با ته کفگیر چند بار داخل برنج زده تا حفره هایی ایجاد شود و برنج نفس کش داشته باشد . 




 بعد درب قابلمه را بسته و حدود 3 دقیقه شعله گاز را زیاد کرده و وقتی برنج دم بالا داد حرارت را کم کرده و 35 تا 45 دقیقه لازم است تا برنج دم بکشد .




برنج دمی ( کته )





برای پخت برنج دمی ، برنج را پس از شستشو کافیست که فقط نیم ساعت قبل از پخت برنج بدون نمک خیس بخورد . بعد برنج را در قابلمه ای مناسب با اندازه پیمانه ها ریخته و روی آن آنقدر آب میریزیم که فقط 2 سانت ( یک بند انگشت ) روی برنج را بگیرد . مقداری نمک (بسته به ذائقه) و روغن اضافه کرده و قابلمه را روی حرارت زیاد گذاشته تا جوش آید . بمحض اینکه جوش آمد حرارت را کم کرده تا آب بخورد برنج برود. حالا 20 دقیقه تا نیم ساعت کافیست که برنج دم بکشد . اما اگر خواستید ته دیگ ترد داشته باشید یک ساعت برای دم کشیدن لازم است .

                                         
فرق بین چلو و پلو  

 
فرق بین چلو با پلو این است که : چلو به برنج ساده که اغلب با مرغ ( چلو مرغ - چلو جوجه ) ، ماهی (چلوماهی) ، گوشت ( چلو گوشت - چلو کباب - چلو ماهیچه و ...) و یا با خورش ( چلو قیمه - چلو قورمه سبزی - چلو فسنجون و ...) نوش جان میفرمایید . به دو صورت صافی و دمی پخته میشود 




پلو به برنجی گفته میشود که بامواد دیگر پخته میشود . مثل باقلا پلو - عدس پلو - لوبیا پلو - سبزی پلو و... این نوع هم به دو روش صافی و دمی طبخ میشود .


 آلبالو پلو 



دمی لوبیا پلوی

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...