برنج معمولا به
دو صورت صافی و دمی پخته میشود .
به روش صافی :
برای پخت یک
قابلمه مناسب با مقدار برنج نم کرده را تا نیمه آب کرده و روی حرارت میگذاریم .
وقتی آب جوش آمد کمی از آب برنج خیس شده را دور ریخته و برنج را بامقدار کمی از آب
خیس شده داخل قابلمه در حال جوش میریزیم .
بهتر اینست که شعله زیاد باشد تا دوباره سریع بجوش آید . حدود 6 تا 8
دقیقه بسته به نوع برنج کافیست تا برای صاف کردن آماده بشود . برای اینکه برنج ما
بهتر شود در زمان جوش خوردن برنج به نکاتی توجه کنید : برای سفید شدن برنج
میتوانید داخل آن 2 قاشق ماست ریخته و کف حاصل را سریع با کفگیر بگیرید .
برای وا نرفتن
برنج 3 قاشق آبلیمو داخل آن بریزید . برای بهتر قد کشیدن برنج به آن شوک دهید بدین
ترتیب که لحظه های آخر قبل از صاف کردن یک لیوان آب سرد را روی آن بریزید . برنج
زمانی آماده صاف کردن است که مقدار کمی وسط آن احساس سفتی داشته باشد . بعد از
اینکه برنج را صاف کردید اگر مقداری شور بود میتوانید کمی آب گرم روی آبکش بریزید
.
حالا قابلمه را
شسته و کف آن روغن ریخته و سیب زمینی پوست گرفته و حلقه شده یا نان و یا......را
کف دیگ گذاشته و برنج آبکش شده را داخل آن بریزید .مقدار یک سوم لیوان آب و مقداری
روغن روی آن ریخته ، برنج را از اطراف به طرف وسط جمع کرده و با ته کفگیر چند بار
داخل برنج زده تا حفره هایی ایجاد شود و برنج نفس کش داشته باشد .
بعد درب قابلمه را بسته و حدود 3 دقیقه شعله گاز را زیاد کرده و وقتی برنج دم بالا داد حرارت را کم کرده و 35 تا 45 دقیقه لازم است تا برنج دم بکشد .
برای پخت برنج
دمی ، برنج را پس از شستشو کافیست که فقط نیم ساعت قبل از پخت برنج بدون نمک خیس
بخورد . بعد برنج را در قابلمه ای مناسب با اندازه پیمانه ها ریخته و روی آن آنقدر
آب میریزیم که فقط 2 سانت ( یک بند انگشت ) روی برنج را بگیرد . مقداری نمک (بسته
به ذائقه) و روغن اضافه کرده و قابلمه را روی حرارت زیاد گذاشته تا جوش آید . بمحض
اینکه جوش آمد حرارت را کم کرده تا آب بخورد برنج برود. حالا 20 دقیقه تا نیم ساعت
کافیست که برنج دم بکشد . اما اگر خواستید ته دیگ ترد داشته باشید یک ساعت برای دم
کشیدن لازم است .
فرق بین چلو و پلو
فرق بین چلو با
پلو این است که : چلو به برنج ساده که اغلب با مرغ ( چلو مرغ - چلو جوجه ) ، ماهی
(چلوماهی) ، گوشت ( چلو گوشت - چلو کباب - چلو ماهیچه و ...) و یا با خورش ( چلو
قیمه - چلو قورمه سبزی - چلو فسنجون و ...) نوش جان میفرمایید . به دو صورت صافی و
دمی پخته میشود
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر