مواد لازم :
گوشت چرخ کرده :
250 گرم
لپه :یک پیمانه
برنج : یک پیمانه
پیاز : 3عدد بزرگ
، خرد شده
سیر : 4 حبه ،
خرد شده
تخم مرغ : 3 عدد
آلو : برای هر
کوفته 2 عدد
سبزیجات معطر : 1
پیمانه خرد شده ( مثل نعنا- شوید- گشنیز- جعفری و ....)
آرد نخود : نصف پیمانه
نمک ، فلفل ، زرد
چوبه و رنجبیل بمیزان لازم
رب : 3 قاشق
غذاخوری
روغن مقداری
زعفران حل شده
طرز تهیه :
لپه را با کمی آب
و نمک میپزیم و اواخر پخت برنج را اضافه کرده ، حرارت را کم میکنیم تا برنج هم
پخته و آب برنج خشک شود .
پیاز را و سیر را
کمی تفت داده تا طلایی شود . حدود دوسوم از پیاز داغ را بدون روغن داخل خمیر کوفته
و یک سوم را با روغن داخل سس میریزیم .
آلو ها را شسته و
یک ربع قبل نم کنید
داخل یک قابلمه
بزرگ طوری آب بریزید که نصفه بیشتر کوفته
ها زیر آب باشد . بعد داخل آب یک سوم پیاز و سیر داغی که داشتیم + رب + ادویه + نمک + زعفران اضافه کرده و روی
حرارت گذاشته تا جوش بیاید .
حالا در کاسه ای
بزرگ تخم مرغ + گوشت + آرد نخود + پیاز داغ + ادویه و نمک را ریخته و خوب مخلوط
میکنیم .
بعد لپه و برنج پخته شده + سبزی را هم افزوده و خوب ورز داده تا چسبندگی
پیدا کند .
حالا به اندازه یک پرتقال از مواد برداشته ، وسط آن حالت گود کرده و 2
تا 3 عدد آلو داخل آن گذاشته و دوباره آن را بصورت گلوله در آورده و داخل سس که در
حال جوشیدن است میگذاریم .
یادتان باشد که فقط یک ردیف کوفته در قابلمه بچینید و
روی هم نگذارید . اندازه کوفته را هم به دلخواه میتوانید کوچک و بزرگ کنید . وقتی
همه را درست کردید سر قابلمه را گذاشته تا با حرارت کم بپزد و آب سس کم شود
(بعنوان آبگوشت) یا خیلی کم و غلیظ شود . نوش جان
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر