۱۳۹۳ مهر ۲۹, سه‌شنبه

کوفته









مواد لازم :

گوشت چرخ کرده : 250 گرم

لپه :یک پیمانه

برنج : یک پیمانه

پیاز : 3عدد بزرگ ، خرد شده

سیر : 4 حبه ، خرد شده

تخم مرغ : 3 عدد

آلو : برای هر کوفته 2 عدد

سبزیجات معطر : 1 پیمانه خرد شده ( مثل نعنا- شوید- گشنیز- جعفری و ....)

آرد نخود : نصف پیمانه

نمک ، فلفل ، زرد چوبه و رنجبیل بمیزان لازم

رب : 3 قاشق غذاخوری

روغن مقداری

زعفران حل شده


طرز تهیه :


لپه را با کمی آب و نمک میپزیم و اواخر پخت برنج را اضافه کرده ، حرارت را کم میکنیم تا برنج هم پخته و آب برنج خشک شود . 







پیاز را و سیر را کمی تفت داده تا طلایی شود . حدود دوسوم از پیاز داغ را بدون روغن داخل خمیر کوفته و یک سوم را با روغن داخل سس میریزیم  .
آلو ها را شسته و یک ربع قبل نم کنید
داخل یک قابلمه بزرگ طوری آب بریزید که نصفه بیشتر  کوفته ها زیر آب باشد . بعد داخل آب یک سوم پیاز و سیر داغی که داشتیم +  رب + ادویه + نمک + زعفران اضافه کرده و روی حرارت گذاشته تا جوش بیاید .   





                                                                                                  
حالا در کاسه ای بزرگ تخم مرغ + گوشت + آرد نخود + پیاز داغ + ادویه و نمک را ریخته و خوب مخلوط میکنیم .








 بعد لپه و برنج پخته شده + سبزی را هم افزوده و خوب ورز داده تا چسبندگی پیدا کند . 









حالا به اندازه یک پرتقال از مواد برداشته ، وسط آن حالت گود کرده و 2 تا 3 عدد آلو داخل آن گذاشته و دوباره آن را بصورت گلوله در آورده و داخل سس که در حال جوشیدن است میگذاریم . 








یادتان باشد که فقط یک ردیف کوفته در قابلمه بچینید و روی هم نگذارید . اندازه کوفته را هم به دلخواه میتوانید کوچک و بزرگ کنید . وقتی همه را درست کردید سر قابلمه را گذاشته تا با حرارت کم بپزد و آب سس کم شود (بعنوان آبگوشت) یا خیلی کم و غلیظ شود . نوش جان 



هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...